El set punts del guió de Rajoy i un pecat capital

Fa uns dies el diari ARA va publicar els set arguments del guió de Rajoy per convèncer els catalans de com els estima l’estat espanyol, de com estan de bé a Espanya i el que patirien si fossin independents.

Els set punts d’aquest guió m’han fet pensar en els pecats capitals, que també són set. En aquests set punts de guió jo he identificat, sobre tot, supèrbia, el pitjor dels pecats capitals. Segons Sant Agustí, la supèrbia és el pare de tots els pecats, el que va fer que Llucifer esdevingués Satanàs.

El Retiro, Madrid

L’Àngel Caigut (El Retiro, Madrid)

Per cert, tot el que voldrà explicar als catalans, ho farà des d’una pantalla de plasma, com té per costum? Pecat d’accídia, peresa!

1. “Els diré que sent espanyols, catalans i europeus també són al G-20”. Se li haurà de dir que a Catalunya el que volen és ser ciutadans catalans, no súbdits espanyols. I els catalans ja fa molts anys que són europeus i, amb Espanya o sense, ho seguiran sent. Pel que fa al G-20 —on la Unió Europea figura com a membre i Espanya com a convidat—, per a Catalunya, pertànyer o no al club no és cap qüestió prioritària. A més, de què presumeix el govern espanyol amb el G-20 si no té la més mínima influència en aquest fòrum?

2. “Els explicaré que en el món d’avui no convé a ningú estar aïllat”. Li han d’explicar que, ni que ho volguessin els catalans, una Catalunya independent no quedaria aïllada. No és possible. Europa no es pot permetre que Catalunya quedi fora de joc. Els creditors (d’Espanya i de Catalunya) tenen massa interessos en joc.

3. “Els recordaré que Catalunya ha anat bé quan han tingut dirigents que han buscat l’acord i el pacte”. Perdó? L’acord i el pacte amb qui? Amb l’estat espanyol? Se li haurà de recordar com va anar l’Estatut del 2006, amb el PSOE “cepillándolo”, la campanya de recollida de signatures del PP liderada pel mateix Rajoy, els recursos d’inconstitucionalitat, la sentència del 2010 del Tribunal Constitucional… Catalunya anirà bé quan decideixi per sí mateixa, sense les interferències de Madrid. 

4. “Els advertiré que la dinàmica de buscar la divisió i l’enfrontament no condueix a res”. Se li ha d’advertir que en matèria de divisió i enfrontament —si és que es vol creure que a Catalunya hi ha divisió i enfrontament— els més dinàmics buscant-la són els representants polítics dels partits unionistes amb representació minoritària al Parlament de Catalunya, en especial els seus, els del PPC, que la troben on no n’hi ha i són els que més criden dient que la societat catalana està dividida i enfrontada.

5. “Els diré que no vull expulsar-los d’Europa, de l’euro o del G-20, que vull que estiguin integrats amb nosaltres”. Que algú li digui que això de l’expulsió d’Europa ja no cola. Que la majoria dels catalans volen estar integrats a Europa directament, no a través d’Espanya. Rajoy sap de sobres que farà el que li diguin els que manen de debò a Europa. El govern d’Espanya —un estat amb una situació econòmica que posa en perill l’estabilitat de la moneda europea, ineficient, endeutat de per vida, amb una taxa d’atur insuportable, país de corruptes, amb un poder judicial al servei de l’executiu, etc.— no té la capacitat necessària per decidir l’expulsió de ningú. I els que manen a Europa no “expulsaran” Catalunya perquè hi ha molts interessos en joc.

6. “Explicaré als catalans que tenim un bon moment per superar diversos anys de creixement negatiu al país i que ara és el moment per consolidar totes les polítiques”. Se li ha d’explicar que Catalunya està en millors condicions per recuperar-se que Espanya, únicament necessita llibertat per gestionar els seus propis recursos, i ha quedat clar que això només es pot aconseguir amb la independència.

7. “Parlaré de la situació econòmica, d’ocupació, de generació de benestar i riquesa i de tots aquests temes que preocupen els ciutadans de Catalunya”. Que vagi parlant. A Catalunya ja s’ha dit tot sobre la situació econòmica, i seguiran dient-ho per convèncer als que encara no s’ho volen creure. Està tot molt clar i documentat. Des del punt de vista econòmic, la independència de Catalunya és viable, necessària i urgent.


2 responses to “El set punts del guió de Rajoy i un pecat capital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: