Qui perdrà les properes eleccions?

Tremoleu professionals de la política, tremoleu, arriben les eleccions! Temps d’angoixa i decepcions. Però, amics meus, penso que a la frustració dels que perdran els seus privilegis i dels que no guanyaran cap poltrona la seguirà la nostra frustració, la dels ciutadans que votem i que novament ens deixarem enganyar amb falses promeses que ja hauríem de saber que mai es compliran.

Donar el nostre vot —o abstenir-nos de votar— en unes eleccions pot semblar una fotesa: tot plegat només és un vot sobre uns milions de vots, una quantitat intranscendent, un acte sense importància. Però el que és cert és que cada cop que dipositem la nostra confiança en una opció política (o, el que és el mateix, deixem de votar a d’altres), entreguem el nostre dret de decidir sobre la cosa pública a unes persones que a canvi no ens donen cap garantia de que compliran amb el nostre encàrrec, que no és cap altre que allò que aquesta gent ens va prometent dia si i dia també, especialment durant les campanyes electorals.

Se’ns dirà que si ens considerem defraudats sempre tenim la possibilitat de penalitzar-los no tornant-los a votar en els pròxims comicis. Però quin coi de càstig és aquest? L’alternança del dret a ser novament enganyats? D’acumular penalitzacions als que han anat incomplint sistemàticament els acords pactats? Ni em consola ni em conformo. Igual que l’incompliment d’un contracte subscrit entre dues parts pot acabar als tribunals, m’agradaria que l’incompliment de les promeses electorals tingués alguna repercussió més que una simple pèrdua de vots que, tot plegat, aniran a parar a una altra formació que també es passarà pel forro els seus compromisos electorals.

I el cas és que no hi ha solució. Cap solució. Per què quan voto i guanya l’opció que he votat resulta que, paradoxalment, sempre sóc jo qui acaba perdent les eleccions? Deixarem de votar als rojos perquè ens han pres el pel i votarem als blaus que també ens el prendran. Votarem als verds i ens prendran el pel, aleshores votarem als roses i faran el mateix.

A què ve ara aquesta vena anarcoide i pessimista? Doncs que n’estic fart de sentir el mateix discurs descafeïnat. En els últims temps, els polítics han desaprofitat unes quantes ocasions esplèndides per guanyar-se la confiança dels ciutadans, per recuperar un prestigi ara inexistent. S’han dedicat a conservar el poc que els queda en comptes de lluitar per recuperar tot el que s’ha perdut, i l’única cosa que han fet ha estat desinflar als ciutadans quan no els ha encabronat (la rebaixa del 5%!).

No sé qui deia que als països civilitzats es parla obertament. Si és així, als nostres polítics encara els falta molt per assolir el grau de civilització requerit.

Tornaré a votar i, guanyi qui guanyi, jo tornaré a perdre les eleccions.


5 responses to “Qui perdrà les properes eleccions?

 • Arqueòleg Glamurós

  Com tota la campanya es basi en debats identitaris, no votarà ni l’apuntador!!

  • einestzara

   … i la dreta cavernícola i els fatxes ben contents. Si voto és, realment, per no afavorir a les opcions més reaccionàries.

 • el mossèn de Ventdelplà

  Pessimista post, amic Einest…
  Com a mossèn, no perdo la fè, però sí a vegades… les formes.
  Que la classe política fa molt menys del que predica és ben cert, però s’avança poc a poc. Miri si no, on erem fa 35 anys i on som avui.
  Una part ho contrueix el propi destí, l´evolució i la història, però tot plegat està conduit per algú que nosaltres seiem al volant, i aquests mals conductors (que no paren de donar-se trompades amb el nostre vehicle) es diuen polítics.
  Votar, no votar… ai!
  Qui segur que no tindrà el meu vot, és qui sota la senyera del progressisme i la llibertat, ha convertit la meva vida en quelcom amb ben poc progrés i menys encara llibertat (i en temps rècord…).
  Govern de progrés o de progres ? A CAGAR! Els altres com a mínim no enganyen i l’escupinada te la foten a la cara…
  Qui ha trepìtjat la meva llibertat personal i l’ha transformat en una existència totalment controlada, normatitzada, regulada, reglamentada i quasi prohibida, no són els fatxes precisament…
  Avui llegeixo, com anècdota, que el tripartit prohibirà la utilització dels pètals de flors en les receptes de la cuïna de disseny… Seran imbècils!!! (que la penya es fiqui a la boca lo que li sorti dels collons, hòstia!!!!)
  Que Déu em perdoni…

  • einestzara

   Déu vos guard, mossen! Quan de temps sense saber de vosté! Li recomano que vigili aquestes blasfèmies o acabarà vosté com el Carles Flavià. Recordi que els polítics només ens condemnen de per vida, però el vostre Déu us condemnarà per tota l’eternitat.

   Deixem l’àmbit espiritual i tornem a la dimensió temporal. Ni combrego amb les seves hòsties ni amb les seves idees, ja ho sap. Un bon amic em va classificar políticament com a “puto snob d’esquerres”, i crec que ho va encertar, així que difícilment em farà cap il·lusió que tornin els que havien marxat o que segueixin els que hi són. Menys encara que ens governin els que mai ho han fet. Ja veiu, sóc un perdedor en això de la política. :))

 • Ivan Attardi

  Benvolugt Einestzara, un post realment “ombrívol”, però del qual n’estic d’acord en bona part.
  Per desgracia i tal com va dir Yves Montand una vegada (crec): “Encara que no t’ocupis de la politica, ella s’en ocuparà de tu”. No es un gran consol, però malgrat les imperfeccions del sistema i la meva tendencia a l’anarco-cracia, crec que hem d’anar a votar que si no, els polítics pensaran que ja no caldrà demanar-nos el nostre parer en el futur i tot serà una partitocracia absolutista.

  “Si hay algo que odie más que el que no me tomen en serio es que me tomen demasiado en serio”. Billy Wilder

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: