La 1 i els toros

Acabo de llegir que el grup taurí “burladero.com” ha denunciat a Televisión Española per un episodi d’una sèrie d’animació perquè considera que el seu contingut suposa un posicionament d’aquesta televisió pública en contra de les corrides de toros.

És esperpèntic que aquesta denúncia la presenti un grup d’aficionats a un espectacle esgarrifós, impropi d’una societat culturalment avançada, un grup que té la desvergonyia d’afirmar que la contemplació col·lectiva de la tortura, agonia i mort  d’una bèstia acorralada és un art. El món al revés. La denúncia l’han de fer els qui els repugnen les corrides contra aquells que facin apologia  d’aquest cruel espectacle de sang i dolor i contra els mitjans de comunicació que li donin suport.

Les prohibicions sempre fan un cert “repelús” perquè pensem que atenten contra les nostres  llibertats, i això és així en moltes ocasions (els ajuntaments i les seves normatives municipals acostumen a ser un bon un exemple), però les societats civilitzades han avançat també perquè els seus parlaments, representats dels ciutadans, han legislat oportunament eliminant drets i prohibint hàbits i costums inadmissibles en els temps que corrien. No cal donar exemples.

D’una banda ens indignem per alguns costums i creences dels nostres veïns del sud i de l’est, perquè les considerem denigratòries, d’altra, aquí i avui, hi ha qui defensa apassionadament en nom de la poesia, la bellesa, la tradició i mil excuses més,  aquesta aberració que alguns anomenen “fiesta nacional” (nacional d’on?, de qui?).

M’agrada el que ha passat a  Televisión Española, tant si ha estat per una pífia com si ho han fet a consciència. Si TVE es posiciona en contra de les corrides, comptarà amb la meva aprovació com a ciutadà que contribueix al finançament  d’aquest mitjà públic. I com que no tinc l’esperança de que s’aprovi una llei que les prohibeixi (els partits polítics que ens representen no tenen el coratge de fer-ho),  espero, almenys, que la “fiesta” es vagi extingint tota soleta fins que li arribi el seu 20 de novembre de 1975.

Actualització d’últim moment:  el Dalai Lama estaria d’acord amb aquest post. Al menys això sembla pel contingut de l’escrit que va adreçar a uns diputats catalans


5 responses to “La 1 i els toros

 • Lluis K

  Seguint amb la meva histriònica personalitat, he de dir que em quedo irremediablement “enganxat” quan veig “corridas de toros” per la TV, i no només això, si no que a més he de reconèixer que m’agraden, i em desprecio per tenir aquests gustos!!!
  Per què? per que son una aberració, una tortura i una salvatjada, tant, que soc signant actiu d’una plataforma per que quedin prohibides d’immediat.
  A què es deu aquesta ambivalència personal? Què sé jo… Suposo que forma part de la condició humana, molt donada a les incongruències vitals.
  És ben bé, com si digués: “Com no tinc voluntat per no mirar aquest espectacle quan me’l posen davant dels ulls… Si us plau, prohibiu-lo!!”
  Demano disculpes als que ofengui la meva actitud, a l’hora de demanar que si algú aconsegueix entrades per José Tomás a la Monumental… m’ho faci saber: Pago bé.

  • einestzara

   Tinc tres amistats que es dediquen a la psicologia clínica que, pel mateix preu que pagaries per l’entrada del José Tomás, et podrien curar la teva estranya adicció 🙂

 • Arqueòleg Glamurós

  I encara hi ha taradaes del bolet que creuen que torturar un animal és un Bé d’Interès Cultural, pervertint així aquesta categoria legal reservada al partimoni historicoartístic!

  • einestzara

   “Esperanza, Esperanza, sólo sabe bailar cha-cha-chá” Cançoneta dels anys cinquanta que li va que ni pintada a la tocada del bolet de què parles. Ànims, que encara no s’ha perdut aquesta guerra!

 • Lluis K

  Hi ha altres parts de la cançó que li van que “ni…pintá”:
  Ay que pena me das, Esperanza por dios, tan graciosa… pero no eres buena!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: