Reunions e(x)sotèriques

Copyright: Mathiole

Copyright: Mathiole

És cert que algunes reunions són una lamentable pèrdua de temps i energies. No cal entrar en detalls. Però entre que les reunions puguin arribar a ser un malbaratament de recursos i que les reunions són un malbaratament  de recursos hi ha un abisme. És probable que a alguns empleats de l’empresa on treballo els emprenyarà que digui en veu alta que a mi em sembla un mal costum el que tenen molts d’ells d’entonar la sempiterna cantarella de que en aquesta casa els caps es dediquen a mantenir reunions inútils, esotèriques (sic).

Penso que les crítiques, habitualment mal acceptades, són molt útils. Ho dic amb tota sinceritat (jo en rebo no poques). Però aquesta idea preconcebuda de la inutilitat de les reunions em molesta especialment perquè crec que és una d’aquelles opinions adherides amb súper-glue al cervell de certs col·lectius, un prejudici que tenen incrustat a no sé quin hemisferi (l’esquerre?) i que els impedeix d’analitzar lliurement certes realitats. Luis Felipe Angell de Lama (Sofocleto) deia que “el hábito es la claudicación de la inteligencia a favor de la costumbre”. Resulta molt fàcil caure en el parany de convertir un tòpic en opinió pròpia, una opinió sense arguments. Deu ser que, en els temps que corren, alguns encara creuen que desmarcar-se d’ “els altres, els que manen”, queda molt progre.


2 responses to “Reunions e(x)sotèriques

  • Lluis K

    Abans que res, vull disculpar-me ja que qüestions banals com el fet de treballar, m’han impedit entrar darrerament en aquest espai de ciència i sabiesa (no tornarà a passar)
    Sr. Zara o amic Einest (Ernest, en polac), com prefereixi, és cert que queda progre emetre tópics com el que comenta, de titlaar d’inútils les reunions dels caps però al marge d’aixó… penso que els que emeten aquest tipus de comentari, en realitat, matarien per poder entrar i formar part de forma regular del grup que perd el temps dins les sales de reunions.
    Aquest és el meu pensament,sempre humil, sempre dubtós…

  • einestzara

    He,he,he! Missils amb GPS incorporat. Avui també està vosté un pel dur, amic Lluís K. Gràcies per comentar. Sempre serà benvingut a aquesta casa. (oh, benvinguts, passeu,passeu… )

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: