ZP: Publicitat? No, gràcies!

helicopter

Em repeteixo molt amb aquest tema, ja ho sé; però és que ja ha arribat. Quan Sarkozy va dir “prou publicitat als mitjans públics”, vaig pensar aleshores que això no trigaria gaire en arribar a casa nostra. De moment es fa un primer pas, previ a la seva desaparició total (i la de les teles i ràdios públiques, potser també?)

 Ja es pot anar dient que Catalunya no té perquè veure’s afectada per la decisió del Presidente del Gobierno, que si aquí tenim el CAC, que si l’Estatut,…   L’únic que podem fer és confiar en què a les empreses anunciants els convingui seguir emetent anuncis en català i que les grans cadenes privades mantinguin la pràctica de les desconnexions territorials, perquè la publicitat feta en català també contribueix a mantenir la nostra identitat i, per descomptat, la normalització lingüística. 

No vol dir que no s’hagi fet, però jo no tinc notícia de que existeixi cap estudi rigoròs de les repercusions econòmiques en els diferents sectors afectats: estudis de doblatge, agències de mitjans, anunciants, contribuents, etc.  El que sí és cert és que, de moment, han pujat les cotitzacions de les accions dels grups de comunicació propietaris de cadenes de televisió. Però aquestes volades de colom no aporten absolutament res a l’economia real, com ja sabem i patim.

Post data: referent al tema d’aquesta entrada, avui  he llegit aquest article  del Cinco Dias digital. El redactor coneix el pà que s’hi dóna.


3 responses to “ZP: Publicitat? No, gràcies!

 • Lluís K

  La publicitat, amb la seva concepció, la seva creativitat, el seu acting, post-po, producció i el seu art final… forma part, i de manera inseparable, de la cultura d’un poble o, en cara més, de la cultura de comunicació d’un país (a més d’un servei al consumidor)
  Si això és així, que ho és… Ens estan dient que prescindirem voluntàriament a compartir amb els consumidors d’aquesta part de la nostra cultura? (incrementant les taxes impositives sobre el ciutadà…)
  Lleig… molt lleig

 • einestzara

  Lluís, gràcies per enriquir aquestes notes amb la teva opinió. Ja saps que la comparteixo en tot allò que es refereix al valor cultural de la publicitat en els nostres mitjans.

 • Se les ve el plumero « Jaime Pérez Santos

  […] de financiación de las radios y televisiones públicas —ya lo he hecho en otras ocasiones y en este mismo blog—, simplemente quiero destacar de qué manera tan zafia el redactor descalifica a una persona a […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: