L’arrogància de l’homo sapiens

 

Trilobites

Trilobites

Cada dues setmanes els directors responsables de les àrees de Gestió i recursos de la CCMA (Recursos humans, Organització i planificació de recursos, Direcció econòmicofinancera i Compres corporatives) ens reunim amb la nostra directora per posar-nos al corrent de les qüestions que ens afecten i prendre les decisions i mesures que considerem oportunes. Una pràctica previsible i, indiscutiblement, útil. Com que tots ens coneixem des de fa uns quants anys i sempre hem mantingut una bona relació personal -encara que des d’àmbits diversos- això fa que en aquestes reunions regni la confiança i s’exposin de manera oberta i distesa les nostres diferents opinions. Com ha de ser, no? Tot això ho explico perquè s’entengui millor que la reunió del passat dia 24, amb la contribució d’una certa eufòria pre-festiva, pogués començar parlant-se de fòssils i de la perspectiva que tenen els paleontòlegs del temps, un tema aparentment alié a les matèries específiques de les nostres àrees de gestió. Vam dedicar-hi uns minuts a la qüestió, bàsicament escoltant al nostre company Fermí Pérez, un expert col·leccionista, apassionat, com ha de ser tot bon col·leccionista. Aquells minuts a mi em van servir per “escalfar la musculatura cerebral” i permetre’m relativitzar la importància de les qüestions que es tractarien en aquella reunió. Un bon exercici per obrir la ment, practicar la humilitat professional i facilitar la comunicació.

Casualment, el dissabte 27, el suplement “es” de La Vanguardia publicava un breu article de Cristina Sáez parlant d’Eduard Punset i de la seva afició als fòssils. En aquest article Eduard Punset diu: 

“…si algo he aprendido es que es absurdo tener prisas. Eso me lo han enseñado los fósiles y pocas cosas han contribuido tanto en mí a darme cuenta de la perspectiva geológica del tiempo. ¡Nuestra historia es tan sólo un segundo del inmenso período de tiempo cósmico!”

 L’homo sapiens fa 150.000 anys que campa pel planeta -sembla ser que va començar a Àfrica i que a Europa va arribar més tard, fa uns 40.000 anys. Els trilobites van viure durant 350 milions d’anys i en fa 250 milions que es van extingir. He, he, he!


2 responses to “L’arrogància de l’homo sapiens

 • Lluís K

  Odio els fòssils, les coleccions, la patxorra, la manca de pressa i la relativització del temps…
  I al meu voltant cada cop més fòssils, coleccions de despropòsits, patxorra que no s’esborra, i gent que no té pressa per a res…
  Quina puta vida m’espera… avui i demà i dema-passat i l’altre…!

  • einestzara

   No coja el rábano por las hojas, estimado Lluís K. Los fósiles son un magnífico testimonio de la insignificancia de la especie humana; insignificancia que no ha de impedir que uno goce de la vida sin dejarse arrastrar por interesados mensajes trascendentalistas. Por otra parte, me merecen muchísima más confianza aquellos que dosifican sus impulsos que las personas que se comportan compulsivamente “living la vida loca”. A menudo los ritmos trepidantes esconden una gran mediocridad, tanto en el trabajo como en el ocio. Gracias por sus comentarios.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: