Trias de Bes a l’auditori de TV3

Per a la segona conferència organitzada per l’Institut Obert de la CCMA es va convidar a Fernando Trías de Bes, un jove emprenedor i un bon comunicador dels seus coneixements. Bona part de l’interés que teníem en escoltar a Trías de Bes estava motivat, molt probablement, pels seus èxits editorials. Crec que la seva exposició no va decebre a ningú, va ser distreta i pràctica i es va centrar en el contingut del seu llibre “Marketing Lateral, nuevas técnicas para encontrar las ideas más rompedoras” —escrit conjuntament amb Philip Kotler, un gurú del màrqueting—, una obra absolutament recomanable a tothom que tingui interés en la innovació, el màrqueting o, senzillament, com pinten les coses en el món de les empreses avui en dia. 

Com que la seva conferència va ser un extracte del llibre, m’estalvio de reproduir les quatre notes que vaig començar a prendre i que vaig deixar poc després per poder prestar millor atenció al que deia. Perquè escric res, aleshores?  Doncs perquè volia explicar els tres consells previs que ens va donar per fer una presentació amb l’ajuda del power point. De fet van ser quatre, perquè el primer, encara que no el va explicitar, el posava en pràctica mentre ens feia les seves recomanacions, i és guanyar-se l’atenció amb una posada en escena que provoqui el somriure de l’auditori.

Els tres consells pràctics: Primer, que no hagi més de tres missatges principals (cada missatge principal pot tenir alguns de secundaris). Segon, assajar la presentació tres o quatre vegades, com si es tractés d’una obra de teatre; i, per últim, evitar l’ús del bullets (els famosos puntets davant de cadascun dels items d’una relació), perquè està demostrat, deia, que cada bullet resta un 1% d’atenció; convé evitar els textos i utilitzar imatges, especialment quan es parla de conceptes. Mentre ens donava aquest tres consells es mantenia projectada una diapositiva de fons blanc amb decenes de bullets que ocupaven tota la pantalla. La raó: feia aparèixer tots els bullets de cop i així, al llarg de la conferència, al menys ja no es perdria l’atenció per culpa d’aquests. Algunes rialles i somriure general.

La conferència va estar molt bé. Novament s’ha de felicitar a l’Institut Obert per aquestes iniciatives.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: