Teaming a la CCMA

A la CCMA estem a punt d’engegar una iniciativa solidària, conceptualment tan senzilla que deu ser per això que a mi no se m’hauria acudit fer-ho. Es tracta del Teaming, i el seu “inventor” és Jil Van Eyle, un home de 40 anys, assistent de Frank Rijkaard  (el tècnic també està compromés amb la difusió del concepte Teaming). El Jil diu que han estat els avatars de la vida —ell en diu les casualitats— els que li han dut a crear el concepte Teaming; que la greu malaltia de la seva filla Mònica, que va nèixer amb hidrocefàlia, li ha ensenyat moltes coses i que sense ella el seu projecte Teaming no hauria existit.  A la “Corpo” ha estat l’Elisabet Pedrosa, guionista de Catalunya Ràdio (actualment al programa “L’ofici de viure“) qui ens ha acabat d’engrescar per posar-ho en marxa. L’Elisabeth és autora del llibre “Criatures d’un altre planeta”, la crònica real  de la lluita d’una mare, la pròpia Elisabeth, contra la síndrome de Rett, la greu malatia neurològica de la seva filla Gina.

Si, com és d’esperar, enllaceu amb el web de Teaming aviat sabreu de què va el concepte. Per als més mandrosos ho explicaré en poques paraules. Moltes microdonacions juntes poden arribar a fer una donació important. Així doncs, es tracta de que els empleats d’una empresa que vulguin fer equip (team, teaming) i ajuntar les seves respectives microdonacions, donin instruccions a l’empresa perquè se’ls retingui un (1) euro cada mes de la seva nòmina per destinar-ho a la causa solidària que ells mateixos hagin decidit. L’empresa aporta els recursos administratius necessaris per canalitzar les aportacions. Senzill, oi?

Algunes empreses en les que els seus treballadors “practiquen” el Teaming: RBA, Diesel, Morgan Stanley, Port Aventura, InfoJobs, Caja de Ahorros de Navarra, UPCnet, Random House, grupo Intercom, Atrápalo. I ara, el empleats del grup d’empreses de la CCMA s’hi sumen a aquesta llista.


2 responses to “Teaming a la CCMA

  • Lluis K

    Iniciatives com el “Teaming” dignifiquen les empreses que s’hi sumen i honoren els treballadors que s’hi addereixen. Felicitats al responsable de la RSC a casa nostra, ja que demostra que no tot i tothom està aturat en aquesta casa (com alguns pretenen fer veure), a l’espera de nomenaments…

  • einestzara

    Lluís K,

    Gràcies pel teu comentari. L’implementació del Teaming és mèrit de moltes persones i d’un equip (no podia ser d’una altra manera) que ho està impulsant. L’únic mèrit del responsable de RSC en aquest projecte és el d’intentar “tirar del carro” i donar la tabarra perquè ningú s’adormi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: