Sis recomanacions de Joan Majó

Joan Majó, durant un petit acte de comiat que es va fer el passat dijous a la nit amb els directius de la CCMA i les persones que més de prop han col·laborat amb ell durant la seva etapa de director general del grup, en comptes de fer un previsible discurset amb el balanç d’aquests quatre anys, va optar per donar aquests sis consells:

– Tingueu clar que gestionar no és el mateix que dirigir.

– Recordeu que, en qualsevol tipus d’organització, dirigir significa tractar amb persones.

– De les quatre fases del procés de direcció (anàlitzar, diagnosticar, actuar i controlar), la més crítica és la del diagnòstic, i per tenir èxit és imprescindible que el diagnòstic estigui compartit. La participació en el diagnòstic és la clau de tot el procés.

– Feu que els vostres col·laboradors siguin més savis, experts i agosserats que vosaltres. Un directiu no ha de dedicar el seu temps a empenyer als seus col·laboradors; en tot cas, els ha de frenar.

– Dirigir no és exercir el poder sinó actuar amb autoritat. El poder s’obté per atorgació, l’autoritat cal guanyar-se-la entre les persones.

– Feu explícits els motius de les vostres actuacions, el sentit ètic del que feu i del que voleu que facin els vostres col·laboradors. Que se us recordi per la vostra coherència entre el que dieu i el que feu.

Consells carregats de sentit comú, oi que si?


2 responses to “Sis recomanacions de Joan Majó

  • el mossén de Ventdelplà

    És una llàstima que no els apliqués… (o que la majoria dels seus directius no hagin entés res d’aquesta filosofia…)

  • einestzara

    Gràcies, mossén, pels teus comentaris, que enriqueixen aquest espai. La teva opinió respon, segurament, al sentir d’algunes persones (moltes o poques, no ho puc saber) que treballen a la CCMA. Contrariament al que intueixo que tu penses, jo sóc de l’opinió que l’etapa de Joan Majó i Enric Homs ha estat, en general, molt positiva. Considero que s’han comés errors i injustícies que s’haurien pogut evitar; però també crec que no seria just responsabilitzar-ne al primer executiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: