Psicoecologia i reciclatge a la CCMA

Ahir vaig intercanviar uns correus amb Xavier Duran, redactor de TV3, amb motiu d’un  reportatge que està preparant per a  “El medi ambient“, a propòsit de la recollida selectiva de residus als estudis de Televisió de Catalunya a Sant Joan Despí. Ens estranyava (i ens estranya encara) que el total de kilos de gots de polipropilé recollits de les màquines de café hagi estat de 1.004 kg en el 2007, mentre que de les cullerets —que es dispensen sempre amb les begudes, tant si es posa sucre com si no— només es van recollir 89 kg. És a dir, les culleretes recollides representen el 8% del total de residus recollits de les màquines. Calia comprovar les dades. L’any 2006 aquest percentatge va ser del 9%. Les xifres eren coherents, però sorprenents.  Vam verificar amb una bàscula els pesos reals de gots i culleretes (vam pesar cent unitats de cada), i es va poder comprovar que el bastonet representa el 17,5% del pes total del conjunt. Conclusió: es recicla el doble de gots que de culleres. Fent broma amb el Xavier Duran vaig dir que la meitat de “consumidors de café-recicladors de residus” deuen tenir uns hàbits incompatibles amb un millor destí per als bastonets de plàstic i que per entendre-ho ens caldria un psicòleg.  I em va contestar dient que potser la conservaven per les vegades que no sortís la cullereta, qüestió de psicoecologia. El que ens faltava! Psicoecologia (o ecopsicologia, que ho he vist escrit de les dues maneres)


4 responses to “Psicoecologia i reciclatge a la CCMA

 • R2D2

  A la CCMA, estan més pendents de reciclar el putu plàstic, que de reciclar segons quin inefable personatge, que fa i desfà segons els seus anhels personals. Catalunya Ràdio ha perdut un 14% de la seva audiència els 2 darrers anys. Reacció? Fer equívocs comunicats de premsa minimitzant la realitat…
  Con diu el refrany… “con mal “Puerto” y carga se sobra, se avecina la zozobra”

 • einestzara

  R2D2, gràcies, en tot cas, per prendre’t la molèstia de llegir els meus posts amb certa regularitat. Dit això, em sembla que hi ha un cert ressentiment en el teu comentari sobre la gestió de la CCMA, el que em fa pensar que deus formar part del col·lectiu de les quasi dues mil vuit-centes persones empleades al grup. Jo t’aconsello que, encara que no et serveixi de gran consol, et llegeixis el llibre “Allegro ma non troppo” (el títol és el mateix en italià que en castellà) del professor d’història Carlo Maria Cipolla, o si més no, llegeixis la part en què fa referència a les lleis fonamentals de l’estupidesa. Potser trobaràs, si no el motiu concret de la situació que t’afecta, si la seva causa genèrica, consubstancial amb la naturalesa de certes persones, les més perilloses que poden existir en una societat.

 • R2D2

  Si el cognom del professor d’història és tan contundent com els seus escrits, de ben segur es pot extreure algun contingut molt fecund… Gràcies

 • einestzara

  Amic R2d2, la contundència del cognom (ara se li diu també cognom?) depén molt de l’edat de l’individu i, sobre tot, de la situació en què es troba. Però, com que aquesta no seria una resposta políticament correcta (com tampoc ho és el teu comentari) donaré per bona aquesta altra resposta:

  Amic R2D2, quan parles de la contundència del cognom del professor Cipolla (Txipol·la) et deus referir a l’aroma característic del bulb de l’allium cepa, la planta herbàcia bulbosa de tiges i fulles cilíndriques fistuloses i flors blanques agrupades en una umbel·la globulosa, oi?
  Refrany: Quina ceba li fa coure els ulls? (De què es plany?)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: